Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки пъстърви
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 100 г обелени бадеми
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Овалваме почистените и подсушени пъстърви в брашното, което сме размесили със сол и черен пипер. Поръсваме ги отгоре с лимонов сок и магданоз и ги изпържваме от двете страни в част от сгорещеното масло.
Прехвърляме изпържените пъстърви в затоплени чинии, отгоре разпределяме изпържените в масло бадеми и заливаме със сгорещено масло.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...