Кулинарни рецепти » Пъстърва с масло и бадеми

 Пъстърва с масло и бадеми

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки пъстърви
• 2 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 100 г обелени бадеми
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Овалваме почистените и подсушени пъстърви в брашното, което сме размесили със сол и черен пипер. Поръсваме ги отгоре с лимонов сок и магданоз и ги изпържваме от двете страни в част от сгорещеното масло.

Прехвърляме изпържените пъстърви в затоплени чинии, отгоре разпределяме изпържените в масло бадеми и заливаме със сгорещено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало