Кулинарни рецепти » Крокети от риба

 Крокети от риба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 600-700 г речна риба
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 3 яйца
• 60 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 1 лимон
• копър, черен пипер, сол
• галета за овалване
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата в малко подсолена вода. Отцеждаме я, обезкостяваме и намачкваме месото с вилица.

Запържваме леко брашното в маслото и разреждаме с прясното мляко. Варим соса, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме от огъня и оставяме да изстине.

Смесваме соса с рибата, сварения ориз, разбитите яйца, ситно нарязания копър, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа и от нея оформяме крокети, които овалваме в галетата и пържим в сгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало