Продукти: (за 4 порции)
• 300 г филе от бяла риба
• 300 г сварени картофи
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. галета,
• магданоз, лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибеното филе в подсолена вода, накъсваме го на ситно и го смесваме със сварените и пресовани картофи и ситно нарязан магданоз. Леко запържваме сместа в масло.
Отстраняваме от огъня, прибавяме сол, черен пипер и 1 яйце и омесваме добре. Приготвяме 8 крокета, овалваме ги в разбито яйце и галета и ги пържим от всички страни в сгорещено олио.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...