Кулинарни рецепти » Видински кюфтета

 Видински кюфтета

Продукти:

• 1 кг едра речна риба
• 2 глави лук
• 4 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. краве масло
• 1 к.ч галета
• черен пипер
• сол
• брашно за овалване
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Изчистваме и обезкостяваме рибата. Прекарваме я през месомелачка заедно с 1 нарязана глава лук.

Настъргваме втората глава лук на едро ренде и я смесваме с разбитите яйца, хладкото мляко, разтопеното масло и галетата. Прибавяме рибната кайма, подправяме с черен пипер и сол и омесваме много добре.

С мокри ръце оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в брашно и изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало