Кулинарни рецепти » Рибни кюфтета

 Рибни кюфтета

Продукти:

• 500-600 г риба
• 100 г сланина
• 1 филия бял хляб без кората
• 4 с. л. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 глава лук
• 3 с. л. галета
• 3-4 с. л. краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, измиваме я, обезкостяваме я и я смиламе в месомелачка заедно със сланината и изчистения лук.

Към получената рибна кайма добавяме яйцето, накиснатия в прясното мляко и отцеден хляб, солта и черния пипер.

Размесваме добре и оформяме кюфтета, които овалваме в галетата и изпържваме в сгорещеното масло. Поднасяме с пържени картофи.

Автор: Теодора Маркова

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало