Кулинарни рецепти » Риба от Гренобъл

 Риба от Гренобъл

Продукти: (за 4 порции)

• 4 риби по 200 г
• 80 г краве масло
• 2 филийки бял хляб
• половин лимон
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибите и ги поръсваме с черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме от всички страни в половината от мазнината, която сме сгорещили в тигана. Слагаме изпържената риба в затоплени чинии.

Добавяме в тигана останалата мазнина и изпържваме нарязания на кубчета хляб. Изсипваме изпържения хляб върху рибата заедно със ситно нарязан магданоз и обеления и нарязан на парченца лимон. Заливаме ястието с остатъка от мазнината и го сервираме горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало