Кулинарни рецепти » Риба от Гренобъл

 Риба от Гренобъл

Продукти: (за 4 порции)

• 4 риби по 200 г
• 80 г краве масло
• 2 филийки бял хляб
• половин лимон
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибите и ги поръсваме с черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме от всички страни в половината от мазнината, която сме сгорещили в тигана. Слагаме изпържената риба в затоплени чинии.

Добавяме в тигана останалата мазнина и изпържваме нарязания на кубчета хляб. Изсипваме изпържения хляб върху рибата заедно със ситно нарязан магданоз и обеления и нарязан на парченца лимон. Заливаме ястието с остатъка от мазнината и го сервираме горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало