Продукти: (за 4 порции)
• 4 риби по 200 г
• 80 г краве масло
• 2 филийки бял хляб
• половин лимон
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибите и ги поръсваме с черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме от всички страни в половината от мазнината, която сме сгорещили в тигана. Слагаме изпържената риба в затоплени чинии.
Добавяме в тигана останалата мазнина и изпържваме нарязания на кубчета хляб. Изсипваме изпържения хляб върху рибата заедно със ситно нарязан магданоз и обеления и нарязан на парченца лимон. Заливаме ястието с остатъка от мазнината и го сервираме горещо.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...