Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от едра риба
• 3 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. галета
• 1 глава лук
• 2 ч.л. брашно
• 2 моркова
• 1 корен от магданоз
• половин глава целина
• 1 с.л. оцет
• 10-12 бадемови ядки
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции, които поръсваме с лимоновия сок. След 15 мин посоляваме и поръсваме с черния пипер. После овалваме филенцата в галетата и ги изпържваме в силно загрята мазнина. Изваждаме изпържената риба в затоплен съд.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и морковите, нарязани на колелца, а също така – нарязаните на малки кубчета целина и магданозен корен. Наливаме малко топла вода и варим 20 мин на умерен огън. Прецеждаме соса и го смесваме с оцета и счуканите бадемови ядки. Варим още 10 мин. Поднасяме рибата с бадемовия сос.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...