Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г пресни херинги
• 100 г бял хляб
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. паста от сардели
• 1 яйце
• 1 с.л. каперси
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибите и ги смиламе заедно слука и скилидките чесън. Прибавяме накиснатия и изстискан бял хляб, пастата от сардели, яйцето и ситно нарязаните каперси. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и омесваме добре.
Оформяме от сместа малки кюфтенца, овалваме ги в галетата и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...