Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г пресни херинги
• 100 г бял хляб
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. паста от сардели
• 1 яйце
• 1 с.л. каперси
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибите и ги смиламе заедно слука и скилидките чесън. Прибавяме накиснатия и изстискан бял хляб, пастата от сардели, яйцето и ситно нарязаните каперси. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и омесваме добре.
Оформяме от сместа малки кюфтенца, овалваме ги в галетата и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...