Продукти: (за 4 порции)
• 800 г рибно филе
• 2 филии бял хляб
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 30 г краве масло
• 1,5 к.ч. галета
• 2 яйца
• 1 ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме филето и през месомелачка и го смесваме с хляба, който предварително сме накиснали и изстискали. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън, омесваме и отново прекарваме сместа през месомелачка.
След това посоляваме, поръсваме с черен пипер и с мокри ръце правим топчета с големината на орехи. В средата на топчетата слагаме по късче масло.
Овалваме кюфтенцата в галетата, потапяме в разбитите яйца, отново овалваме в галета и пържим в сгорещеното олио.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...