Продукти: (за 4 порции)
• 800 г рибно филе
• 2-3 яйца
• 1-2 к.ч. брашно
• 1-2 к.ч. галета
• 1-2 к.ч. олио
• 40 г краве масло
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, които леко начукваме с дървено чукче. Поръсваме ги с лимонов сок, черен пипер и сол и ги оставяме да престоят 30 мин.
Овалваме всяко парче в брашното, потапяме го в разбитите яйца и го овалваме в галетата. Пържим рибата в сгорещеното олио, отцеждаме и заливаме порциите с разтопеното масло.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...