Продукти: (за 4 порции)
• 800 г рибно филе
• 2-3 яйца
• 1-2 к.ч. брашно
• 1-2 к.ч. галета
• 1-2 к.ч. олио
• 40 г краве масло
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, които леко начукваме с дървено чукче. Поръсваме ги с лимонов сок, черен пипер и сол и ги оставяме да престоят 30 мин.
Овалваме всяко парче в брашното, потапяме го в разбитите яйца и го овалваме в галетата. Пържим рибата в сгорещеното олио, отцеждаме и заливаме порциите с разтопеното масло.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...