Продукти: (за 2 порции)
• 200 г ориз
• 400 г филе от риба
• 1 к.ч. рачешко месо
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 2-3 глави лук
• половин лимон
• 1-2 к.ч. олио
• 2-3 с.л. сметана
• 2-3 с.л. брашно
• 1 банан
• 1 с.л. с връх къри
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода, изплакваме го със студена вода и го отцеждаме много добре.
Нарязваме половин глава лук на кубчета и леко го запържваме в 2-3 с.л. олио. Щом стане златист, поръсваме кърито и разреждаме с пилешкия бульон. Сипваме ориза, посоляваме и загряваме. Прибавяме рачешкото месо, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Нарязваме рибата на малки парченца, поръсваме ги с лимонов сок и ги оставяме да престоят 30 мин. После ги посоляваме, овалваме ги последователно в сметаната и брашното и ги изпържваме в голямо количество мазнина.
Поднасяме рибата върху ориза, като гарнираме с изпържения банан и останалия лук, нарязан на колелца.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...