Кулинарни рецепти » Риба по индонезийски

 Риба по индонезийски

Продукти: (за 2 порции)

• 200 г ориз
• 400 г филе от риба
• 1 к.ч. рачешко месо
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 2-3 глави лук
• половин лимон
• 1-2 к.ч. олио
• 2-3 с.л. сметана
• 2-3 с.л. брашно
• 1 банан
• 1 с.л. с връх къри
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолена вода, изплакваме го със студена вода и го отцеждаме много добре.

Нарязваме половин глава лук на кубчета и леко го запържваме в 2-3 с.л. олио. Щом стане златист, поръсваме кърито и разреждаме с пилешкия бульон. Сипваме ориза, посоляваме и загряваме. Прибавяме рачешкото месо, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Нарязваме рибата на малки парченца, поръсваме ги с лимонов сок и ги оставяме да престоят 30 мин. После ги посоляваме, овалваме ги последователно в сметаната и брашното и ги изпържваме в голямо количество мазнина.

Поднасяме рибата върху ориза, като гарнираме с изпържения банан и останалия лук, нарязан на колелца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало