Кулинарни рецепти » Панирани херинги

 Панирани херинги

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки херинги
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• 40 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• 1 лимон
• черен пипер, сол

За соса:

• 1 малка опаковка майонеза
• настърганата кора от лимона
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме херингите, като остраняваме главите, опашките и гръбначната кост. Поръсваме рибите с лимоновия сок, подправяме със сол и черен пипер, овалваме в брашно, потапяме в разбитото яйце и отново овалваме в брашно.

Сгорещяваме олиото и маслото в тиган и пържим рибите по 5 мин от всяка страна на умерен огън. Опържените риби са със златист цвят.

Разбъркваме майонезата с настърганата лимонова кора, сол и черен пипер. Гарнираме рибата с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало