Кулинарни рецепти » Пикантни рибни късове

 Пикантни рибни късове

Продукти:

• 500 г филе от бяла риба
• 4 картофа
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. масло
• 125 мл бяло вино
• 250 г сметана
• сокът от един лимон
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме рибните късове, подсушаваме ги и поръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер. Обелваме картофите и ги настъргваме.

Рибните филета овалваме в картофените стърготини и притискаме добре. Изпържваме парчетата от двете страни, изваждаме ги и нареждаме върху салфетка, за да попие излишната мазнина. Поставяме рибата в съд с капак на топло.

Нарязваме лука на малки кубчета, изпържваме го в разтопеното масло и заливаме с виното. Оставяме да поври и добавяме сметаната и ситно нарязаните магданоз и копър. Когато сосът заври, отстраняваме от котлона и подправяме със сол и черен пипер.

В чиниите за сервиране слагаме няколко парчета риба и заливаме с приготвения сос.

Автор: Марияна Николова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало