Кулинарни рецепти » Пържена риба с орехов сос

 Пържена риба с орехов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г дребна риба
• сол
• брашно за овалване
• олио за пържене

За соса:

• 4-5 скилидки чесън
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 2-3 твърдо сварени яйца
• 5 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата, овалваме я в брашното и я изпържваме.

Счукваме чесъна с малко сол и постепенно прибавяме към него при енергично бъркане олиото и оцета. Слагаме смлените орехови ядки и разреждаме с малко хладка вода така, че да се получи умерено гъст сос.

Подреждаме рибата в чиния за сервиране и заливаме със соса. Наоколо украсяваме с нарязаните на резенчета твърдо сварени яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало