Кулинарни рецепти » Пържена риба с орехов сос

 Пържена риба с орехов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г дребна риба
• сол
• брашно за овалване
• олио за пържене

За соса:

• 4-5 скилидки чесън
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 2-3 твърдо сварени яйца
• 5 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата, овалваме я в брашното и я изпържваме.

Счукваме чесъна с малко сол и постепенно прибавяме към него при енергично бъркане олиото и оцета. Слагаме смлените орехови ядки и разреждаме с малко хладка вода така, че да се получи умерено гъст сос.

Подреждаме рибата в чиния за сервиране и заливаме със соса. Наоколо украсяваме с нарязаните на резенчета твърдо сварени яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало