Кулинарни рецепти » Пържена сьомга

 Пържена сьомга

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г филе от сьомга
• 1 ч.ч. брашно за тестото
• 2 с.л. брашно за овалване
• 1 яйце
• 1 малка бира
• лимонов сок, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на ивици, посоляваме и поръсваме с лимонов сок.

От брашното, яйцето, бирата и малко сол приготвяме тесто за пържене. Оставяме го да отлежи 1 час.

Овалваме рибата в брашното, потапяме я в тестото и пържим на маслена баня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало