Кулинарни рецепти » Пържена риба с червено вино

 Пържена риба с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г рибно филе
• 4 с.л. олио
• 6 с.л. кетчуп
• 1 к.ч. червено вино
• 2-3 скилидки чесън
• 12-16 маслини маслини
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разделяме рибата на порции, посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина. Изваждаме рибените порции и ги оставяме на топло място.

Прибавяме към останалото олио кетчупа, виното, счукания чесън, лимонов сок, черен пипер и сол на вкус и възваряваме. Подреждаме рибата в затоплени чинии, заливаме със соса и украсяваме с маслини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало