Кулинарни рецепти » Пържена риба с червено вино

 Пържена риба с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г рибно филе
• 4 с.л. олио
• 6 с.л. кетчуп
• 1 к.ч. червено вино
• 2-3 скилидки чесън
• 12-16 маслини маслини
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разделяме рибата на порции, посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина. Изваждаме рибените порции и ги оставяме на топло място.

Прибавяме към останалото олио кетчупа, виното, счукания чесън, лимонов сок, черен пипер и сол на вкус и възваряваме. Подреждаме рибата в затоплени чинии, заливаме със соса и украсяваме с маслини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало