Кулинарни рецепти » Рибени кюфтета от Никопол

 Рибени кюфтета от Никопол

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг едра речна риба
• 2 глави лук
• 4 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. краве масло
• 1 к.ч. галета
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и заедно с 1 глава лук я прекарваме през месомелачка. Прибавяме яйцата, другата глава лук, която сме настъргали на ренде, прясното мляко, галетата, разтопеното краве масло, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме всичко, оформяме от кюфтета, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало