Кулинарни рецепти » Пържени рибни топки

 Пържени рибни топки

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от риба
• 1 яйце
• 4 с.л. галета
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме лука заедно с рибата през месомелачка. Прибавяме яйцето, малко галета, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме много добре и оставяме сместа да престои 30 мин в хладилник.

След това с влажни ръце оформяме от каймата топки с големината на орех. Овалваме ги в останалата галета и после в брашното и пържим в сгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало