Продукти: (за 4 порции)
• 750 г телешки гърди
• 2 яйца
• 100 г бял хляб
• малко прясно мляко
• 50 г настъргани бадеми
• 2 ч.л. масло
• 2 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. коняк
• 1 лимон
• 4 листа зелена салата
• 1-2 с.л. галета
• 1-2 с.л. сметана
• черен пипер, сол
• мускатово орехче
• лимонов сок
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Измиваме гърдите, посоляваме и внимателно отделяме месото от костите в долната по-широка част, така че да се получи джоб.
Половината масло разбиваме с яйцата, добавяме накиснатия в млякото хляб, настърганите бадеми, магданоза, черния пипер, малко настъргано мускатово орехче и лимоновия сок. Подправяме със сол. По желание можем да сгъстим сместа с малко галета. Пълним джоба, но не много плътно и зашиваме.
Пържим гърдите в гореща мазнина до златисто-кафяв цвят. Когато месото е готово, отделяме конеца и оставяме малко време преди да го разрежем. Нарязваме месото на парчета и поставяме в затоплени чинии. Украсяваме с парчета лимон и листа от зелена салата.
В соса, останал от пърженето, прибавяме малко брашно, коняка, лъжичка масло, малко сметана и подправяме със сол и черен пипер на вкус. Поднасяме с гарнитура задушени в масло пресни зеленчуци.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...