Кулинарни рецепти » Риба с магданоз и оцет

 Риба с магданоз и оцет

Продукти: (за 5 порции)

• 1,5 кг речна риба
• 1 к.ч. оцет
• 1-2 връзки магданоз
• 1 к.ч. олио
• 25 г естрагон
• черен пипер
• 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Потапяме рибата за 10 мин в оцета и солта. След това я изпържваме от двете страни. Изваждаме я да се отцежда.

В същата мазнина слагаме ситно нарязаните магданоз и естрагон и оцета, в който сме киснали рибата. Разбъркваме добре.

Нареждаме изпържената риба в чиния за сервирана, гарнираме с варени картофи, заливаме с приготвения магданозен сос и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало