Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг речна риба
• 1 к.ч. оцет
• 1-2 връзки магданоз
• 1 к.ч. олио
• 25 г естрагон
• черен пипер
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Потапяме рибата за 10 мин в оцета и солта. След това я изпържваме от двете страни. Изваждаме я да се отцежда.
В същата мазнина слагаме ситно нарязаните магданоз и естрагон и оцета, в който сме киснали рибата. Разбъркваме добре.
Нареждаме изпържената риба в чиния за сервирана, гарнираме с варени картофи, заливаме с приготвения магданозен сос и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...