Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг толстолоб /шаран/
• 3 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. галета
• 1 глава лук
• 150-200 г гъби
• 15-20 маслини
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на филии и поръсваме с лимоновия сок. След 15 мин посоляваме пържолите, поръсваме с черния пипер, овалваме ги в галетата и пържим в силно загрята мазнина, докато станат златистокафяви. Изваждаме пържолите в съд, който държим на топло.
В същата мазнина запържваме нарязания на тънки филийки лук. След 5-6 мин прибавяме нарязаните на малки парченца гъби. Захлупваме и задушаваме сместа 15 мин на умерен огън. Накрая слагаме почистените от костилките маслини. Поднасяме заедно с рибните пържоли.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...