Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг толстолоб /шаран/
• 3 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. галета
• 1 глава лук
• 150-200 г гъби
• 15-20 маслини
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на филии и поръсваме с лимоновия сок. След 15 мин посоляваме пържолите, поръсваме с черния пипер, овалваме ги в галетата и пържим в силно загрята мазнина, докато станат златистокафяви. Изваждаме пържолите в съд, който държим на топло.
В същата мазнина запържваме нарязания на тънки филийки лук. След 5-6 мин прибавяме нарязаните на малки парченца гъби. Захлупваме и задушаваме сместа 15 мин на умерен огън. Накрая слагаме почистените от костилките маслини. Поднасяме заедно с рибните пържоли.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...