Кулинарни рецепти » Панирани коремчета от акула

 Панирани коремчета от акула

Продукти:

• 500 г коремчета от акула
• 2-3 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме коремчетата от кожата, натриваме ги с черен пипер и сол и ги нарязваме на тънки ивички.

Разбиваме жълтъците, като постепенно прибавяме брашното и бирата. Накрая съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Потапяме коремчетата в така приготвената панировка и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало