Кулинарни рецепти » Сьомга с грейпфрут

 Сьомга с грейпфрут

Продукти:

• 6 котлета от сьомга
• 1 лимон
• 1 грейпфрут
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 2-3 скилидки чесън
• черен и бял пипер
• магданоз, сол
• зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

Приготвяме марината от настърганата лимонова кора, сока от грейпфрута и лимона, виното, черен и бял пипер и сол на вкус. Оставяме рибата да се маринова 1 час.

Нарязваме скилидките чесън на половинки и ги запържваме в сгорещения зехтин. Щом пожълтеят, ги изваждаме и в същата мазнина запържваме котлетите от двете им страни.

После сипваме в тигана маринатата, връщаме котлетите и ги задушаваме по 3-4 мин от всяка страна. Отцеждаме сготвената риба и я поднасяме украсена с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало