Кулинарни рецепти » Мезе от агнешка главичка с чесън

 Мезе от агнешка главичка с чесън

Продукти:

• 1 агнешка главичка
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме главичката и я заливаме със студена вода. Варим около 1 час, след което обираме месото по костите, изваждаме езика и го обелваме, разцепваме главичката и изваждаме мозъка.

Нарязваме продуктите и поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме на вкус, прибавяме счукания чесън и разбъркваме.

Подреждаме мезето в плато за сервиране и поливаме с лимонов сок и с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало