Продукти: (за 4 порции)
• 8 глави лук
• 200 г шунка
• 100 г кашкавал
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 филия сух черен хляб
• 1 яйце
• 40 г краве масло
• 1-2 скилидки чесън
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме главите лук, сваряваме ги в подсолена вода и издълбаваме вътрешността им.
Смесваме част от издълбаната вътрешност със ситно нарязаната шунка, настъргания кашкавал, накиснатия в млякото и отцеден хляб, счукания чесън и яйцето. Подправяме с чубрица, черен пипер и сол на вкус и пълним лука с тази смес.
Нареждаме напълнените глави лук в намаслена тавичка, слагаме върху всяка по малко масло и печем в умерена фурна.
От незапомнени времена то храни и лекува хората. Още Питагор е писал: „Зелето постоянна бодрост и ведро настроение на духа.” Тогавашните лекари го препоръчвали на децата, за да не боледуват, а съвреме...
Методиката на д-р Хари Бенджамин за хранене при начален стадий на перде е изложена в книгата му “По-добро зрение без очила”, първото издание на която е излязло през 1929 г. в Англия. Според автора осн...
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...
Години наред за краставицата се е казвало, че може да не е толкова полезна, но в никакъв случай не е и вредна. В старинния руски град Суздал, разположен на река Каменка, съществува интересна традиция ...