Диетични рецепти » Агнешки бут с боб и спанак

 Агнешки бут с боб и спанак

Продукти: (за 6 порции)

• 1 агнешки бут /около 2 кг/
• 8 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 400 г спанак
• 400 г шарен боб
• 400 г бял боб
• 2 стръка розмарин
• 1 ч.л. бял /или зелен/ пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме половината чесън на тънки ивички и шпиковаме с него бутчето.

В широк съд с дебело дъно загряваме зехтина. Запържваме в него нарязания спанак и останалия чесън. Щом спанакът поомекне, прибавяме сварения и отцеден боб, розмаринът и пипера.

Слагаме отгоре бутчето, посоляваме, покриваме с алуминиево фолио и печем 3-4 часа при температура 150°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Шест причини да ядем супа

1. Позволява да запазите строен силуета си Когато основното ястие във вечерното ви меню е супа, вие приемате най-вече нискокалорични зеленчуци, богати на витамини. Супата на обяд пък спомага за п...

Златният мустак – златен лек от саксията

Златният мустак (Callisia fragrans) е сред растенията, добили голяма популярност с лечебните си качества. Препаратите, приготвени от него, потискат патогенната флора в храносмилателния тракт, облекчав...

Канелата - целебна сила и ухание от древността

Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...

Митовете и истините за храната

Съществуват множество широко разпространени твърдения, които много от нас са склонни да приемат безрезервно. Как обаче показват фактите: Вярно ли е, че трябва да се яде често и по малко? М...

Начало