Продукти: (за 4 порции)
• 100 г печено свинско месо
• 100 г варено телешко месо
• 100 г кисели краставички
• 1 глава лук
• 1 червена пиперка
• 1 ябълка
• 2 с.л. лимонов сок
• 100 г майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме всички продукти на тънки филийки и ги смесваме. Посоляваме, поръсваме с лимоновия сок и заливаме с майонезата.
При китайците има обичай в новогодишната нощ да подаряват по две мандаринки, за да има в дома изобилие. Все пак, наименованието им – гум – на кантонски диалект означава злато. Всъщност тези кисело-сла...
Дивите кестени, широко известни с недотам привлекателното име конски кестени, са едни от най-разпространените дървета из улиците, парковете и градините на цялата страна. Кестенът е чудесно естестве...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Шафранът се прави от тичинките на специале вид минзухар. За получаване на килограм от тази златна подправка са необходими 22 500 тичинки. Тази подправка е ценна не само заради изтънчения си вкус, но и...