Продукти: (за 4 порции)
• 200 г филе от треска
• 1 малка маруля
• 1 ябълка
• 1 краставица
• 1 връзка репички
• 1 стрък целина
• 1 к.ч. майонеза
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от кожата и костите, сваряваме я в подсолена вода и я отцеждаме. Изчакваме да изстине, нарязваме я порции, поръсваме с оцета и я оставяме на хладно.
Нарязваме на парченца зеленчуците /без марулята/, посоляваме и ги разбъркваме с половината майонеза.
Покриваме салатиерата с листата от марулята и разстиламе отгоре зеленчуковата смес. Нареждаме върху нея рибените парчета и заливаме с останалата майонеза.
От всички зърнени култури овесените ядки са най-пълноценната и лечебна храна за човешкия организъм. Освен това полезни за здравето са овесените люспи и овесената слама. Какво съдържа? В хим...
Люлякът (Syringe vulgaris L.) е висок до 5 м храст, със срещуположни, целокрайни, яйцевидни, заострени листа с дръжки, дълги до 4 см. Цветовете са разкошни - многобройни, събрани в гроздовидни съцвети...
Още през март пробиват цветовете на подбела и цъфтят до края на април. Това е многогодишно тревисто растение, което се среща из сенчестите и влажни ронливи места, покрай бреговете на деретата и поточе...
Както гласи една древна легенда, пчелите са поискали от Бог да им помогне да защитават меда, който произвеждат. А Бог им отговорил: “Ще ви дам оръжие - остро жило, пълно с отрова. Но да знаете - ако е...