Продукти: (за 6 кекса)
• 75 г нискомаслен маргарин
• 1 малко яйце
• 120 мл прясно мляко
• 1 ч.л. кокосово брашно
• 150 г пълнозърнесто брашно
• 1 1/2 ч.л. бакпулвер
• 1 ч.л. канела
• 1 голяма щипка сол
• 120 г бели стафиди
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина заедно с с яйцето, млякото и кокосовото брашно.
Пресяваме над сместа пълнозърнестото брашно заедно с бакпулвера, солта и канелата. Разбъркваме внимателно, а след това омесваме много добре. Прибавяме стафидите и омесваме още веднъж.
Разпределяме сместа в 6 малки формички за кекс и печем 20 мин при температура 190°С.
Едно сладкишче съдържа: Енергия – 123 ккал/514 кДж; Въглехидрати – 14,85 г.
Обикновеният питомен лен (Linum usitatissimum) е култивирано растение, което се среща навсякъде у нас. За лечебни цели се използват сухите зрели семенца. Те съдържат 10% слузни вещества, 30-40% тлъсто...
Репеят е двугодишно тревисто растение с вретеновиден месест корен, сивокафяв отвън и бял и сочен отвътре. Стъблото е високо до 1,5 м, силно разклонено. Цветовете са двуполови с тръбесто венче, което н...
Толкова сме заети, че или не хапваме нищо през целия ден, или постоянно дъвчем нещичко, самозаблуждавайки се, че не приемаме кой знае колко калории. Последствията? Виждаме ги върху фигурата си. Има об...
Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...