Продукти: (за 5-6 порции)
• 750 г ябълки
• 1 голяма салата
• 1 с.л. настъргано синьо сирене
• 150 г кашкавал
• 1 твърдо сварено яйце
• 3 с.л. смлян розмарин
• 6 с.л. олио
• 3 с.л. ябълков оцет
• 1 връзка зелен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки резенчета. Покриваме дъното на салатиерата с няколко листа от салатата и отгоре разпределяме ябълковите резенчета. Поръсваме с едро настъргания кашкавал, розмарина и накъсаните листа на салатата.
Приготвяме дресинг от олиото, оцета, сиренето, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата непосредствено преди сервиране и поръсваме с настърганото яйце и ситно нарязания лук.
Разработена от френски диетолог от Медицинския център по проблемите на здравето в Бордо, тя не само гарантира свалянето на излишните килограми, но го прави бързо. В допълнение към стройната фигура пол...
Науката и практиката на съвременното хранене все повече се обръща към хранителни продукти с пълноценни качества и малък обем. Функционалното хранене измества едностранчивите и скъпи диети. Здравословн...
Ценността на балансираното хранене не е само в гордото изявление „Аз се храня правилно!”. Възможност да съставим меню, така че в него да участват всички хранителни вещества, необходими на организма ни...
За лечебните свойства на омайничето е споменавал още Хипократ. Коренът има затягащо и болкоуспокояващо действие. Използва се при метеоризъм, болести на черния дроб, жлъчката, бъбреците, при бронхит, т...