Продукти: (за 8 порции)
• 175 г стафиди
• 4 с.л. бренди
• 175 г сушени фурми без костилки
• 125 г нискомаслен маргарин
• 2 портокала
• 2 лимона
• 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
• 1 ч.л.бакпулвер
• 3 яйца
• 1 голяма круша
• 1 ч.ч. нискомаслена извара
Начин на приготвяне:
Накисваме стафидите в брендито, а фурмите попарваме 5-6 мин във вряща вода. Отцеждаме ги и прибавяме към тях маргарина и настърганата лимонова и портокалова кора. При непрекъснато бъркане прибавяме брашното с бакпулвера, разбитите яйца, пасираната круша и стафидите заедно с брендито.
Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена форма за пудинг. Покриваме с двоен слой пергаментова хартия и завързваме с канап. Варим 80-100 мин на водна баня.
Отделно разбиваме изварата със сока от 1 портокал и 2 лимона. Сервираме пудинга със цитросовия сок.
Една порция съдържа: Енергия – 303 ккал/1280 кДж; Въглехидрати – 45 г.
Ясно е, че има храни, които може да ви помогнат за по-доброто изгаряне на мазнините. Специалисти диетолози са установили, че сред продуктите, които ние консумираме, има 6, от които мазнините в човешко...
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...
Доброкачествените тумори (аденоми) на простата се срещат често при мъжете над 50 г. Поради различни причини не всички от тях получават адекватно лечение. За това и възникват слухове за народни средств...
Йодът участва в обмяната на веществата и помага на щитовидната жлеза в синтеза на два хормона – трийодтиронин и тироксин. Те играят значителна роля във всички органи и тъкани. Толкова са важни, че няк...