Продукти: (за 4 порции)
• 100 сушени бели гъби
• 200 г печено месо /смес/
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 к.ч. заквасена сметана
• 1 по-малка краставица
• 4-5 стръка зелен лук
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол и подсладител на вкус
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите за 3-4 часа в топла вода и след това ги сваряваме в същата вода. Прецеждаме бульона и го оставяме да изстине, а гъбите нарязваме на тънки ивички. Нарязваме месото, краставицата и яйцето на кубчета, а зеления лук нарязваме на ситно и претриваме с малко сол.
Смесваме всички продукти, заливаме ги с изстиналия гъбен бульон, прибавяме сметаната и разбъркваме. Подправяме със сол и подсладител на вкус и поръсваме със ситно нарязан копър.
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Диетата е с продължителност седем дни. Не е подходяща за хора, които поддържат активен спортен режим. Ако 2 дни след началото на диетата не се чувствате добре, очевидно този режим не е подходящ за вас...
Блатният аир (Akorus Calamus L) е многогодишно тревисто растение, познато още от древността. За медицински цели се събират коренищата. Те са хоризонтални и се вадят през есента(септември-октомври) или...
Доброкачествените тумори (аденоми) на простата се срещат често при мъжете над 50 г. Поради различни причини не всички от тях получават адекватно лечение. За това и възникват слухове за народни средств...