Продукти: (за 4 порции)
• 100 сушени бели гъби
• 200 г печено месо /смес/
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 к.ч. заквасена сметана
• 1 по-малка краставица
• 4-5 стръка зелен лук
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол и подсладител на вкус
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите за 3-4 часа в топла вода и след това ги сваряваме в същата вода. Прецеждаме бульона и го оставяме да изстине, а гъбите нарязваме на тънки ивички. Нарязваме месото, краставицата и яйцето на кубчета, а зеления лук нарязваме на ситно и претриваме с малко сол.
Смесваме всички продукти, заливаме ги с изстиналия гъбен бульон, прибавяме сметаната и разбъркваме. Подправяме със сол и подсладител на вкус и поръсваме със ситно нарязан копър.
Учените непрекъснато откриват нови продукти, предпазващи от рака. При това те са обикновени и лесно се приготвят. „Провокаторите” за появата на раковите образувания са може би много на брой, но и до...
С годините кожата на женските гърди губи част от своята еластичност. Как да се спре това? Специалистите препоръчват в дневната хранителна дажба да бъдат включени плодове. Например ананас – той има изи...
Начинът, по който се вземат лекарствата, е от значение за тяхната ефикасност. 1. Хапчетата се пият с голямо количество вода. Тя улеснява абсорбирането им и ускорява лечебното въздействие. 2. Не см...
Вече е изяснено, че желатинът, който се използва при приготвянето на различни ястия, помага да се намалят болките при артрита. Американски специалисти са провели експеримент с участието на 440 възраст...