Диетични рецепти » Телешки пастет

 Телешки пастет

Продукти:

• 300 г телешко месо
• 150 мл прясно мляко
• 2 с.л.брашно
• 60 г маргарин
• 1-2 стръка зелен лук
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме месото с кимион и сол, слагаме го в съд с малко вода и задушаваме на умерен огън, докато омекне напълно. Изчакваме да изстине и го прекарваме през месомелачка.

Размиваме брашното в млякото и сваряваме гъста каша. Изчакваме и кашата да изстине и я смесваме с маргарина, каймата и ситно нарязания лук. Опитваме на сол и разбъркваме много добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

След менопаузата – чай с копър

Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...

Силата на стайните растения

Сигурно и вие като повечето хора отглеждате стайни цветя, защото са красиви, радват душата и повишават настроението. Дори да нямате достатъчно време и място вкъщи, струва си да приютите няколко саксии...

Хранене при подагра с отоци по глезените

Лечението на подагра извън пристъп включва: диетичен режим на хранене, медикаменти метаболизиращи пикочната киселина и медикаменти, които увеличават излъчването й. В случая с отоци само диетата не е д...

Чесънът – домашният лекар

Преди три хиляди години в най-древния индийски трактат за Аюрведа са нарекли чесъна чудо на природата. Действително това растение има чудодейни свойства. В чесъна се съдържат над 25 % въглехидрати, 6...

Начало