Продукти: (за 4 порции)
• 2 праскови
• 250 г малини
• 1 1/2 кофичка нискомаслено кисело мляко
• 4 ч.л. овесени ядки
• 4 ч.л. смлени бадемови ядки
Начин на приготвяне:
Нарязваме прасковите на малки парченца и заедно с малините ги разбъркваме с киселото мляко. Разпределяме сместа в чашите за сервиране и поръсваме отгоре с препечените овесени ядки и бадеми.
Една порция съдържа: Енергия – 165 ккал/699 кДж; Въглехидрати – 21,65 г.
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Домакините познават добре подправката карамфил, а стоматолозите още по-добре. Освен в зъболечението, карамфилът намира приложение и в парфюмерията. Какво знаем за тази екзотична подправка? П...
Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...
Пчелното млечице е биологичноактивен продукт и има най-голяма хранителна стойност от пчелните продукти. От древни времена и сега този продукт се слави с чудодейните си качества. Добиването му е много ...