Диетични рецепти » Какви болести лекува сребърната вода?

 Какви болести лекува сребърната вода?

Вероятно мнозина не знаят, че в състава на светената вода има сребърни йони. Среброто прави водата необикновена, способна да се бори и с мистичните демони, и с най-опасните вируси. През 30-те години например в Индия с помощта на сребърната вода са успели да предотвратят епидемия от холера в Индия и Египет.
Най-важното, което ще искате да разберете, е как да си приготвите сами тази лечебна вода. Това става по няколко начина:
• Поставете сребърна лъжичка в непрозрачна кана, в която държите вода.
• Вземете обикновена плоска батерия за джобно фенерче (4,5 волта) и намотайте към електродите жички от какъвто и да е метал, а между тях закрепете малко късче сребро - може да е пръстен или обица, но без камък. Среброто (но само него, без жицата) пуснете в чаша с вода. Затворете веригата за 3 мин, след което извадете среброто от чашата. За да наситите една чаша с вода със сребърни йони е достатъчно късчето със среброто (пръстена, обецата) да бъде с тегло 2-4 грама.
• При повишена нервна възбудимост се препоръчва ежедневно да се изпиват по 3-4 чаши със сребърна вода. Курсът на лечение е до подобряване на състоянието (понякога са достатъчни 5-7 дни).
• При обилна менструация и при климакс - в продължение на седмица един път дневно преди хранене приемайте по 3/4 чаша сребърна вода. Курсът провеждайте всеки месец.
• За профилактика на сърдечно-съдови и сто-машно-жлъчни проблеми всеки ден в продължение на 1-2 месеца изпивайте по 1 чаша със сребърна вода.
• При пародонтоза, стоматит и гингивит изплакнете устната кухина с подгрята сребърна вода след всяко хранене.
• При грип, ангина, фарингит, ларингит, тонзилит, ринит няколко пъти дневно промивайте гърлото си и носната кухина с подгрята сребърна вода.
• При пъпки всеки ден се измивайте със сребърна вода, а един път на седмица за 10-15 мин поставяйте върху лицето си "сребърен" компрес.
• При хемороиди, парапроктит и анални цепнатини се подмивайте със сребърна вода след всяка дефекация.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Изцелете артрита с репей

Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...

Лечебната сила на меда

Ценен и предпочитан от всички, медът притежава куп неповторими качества. Затова още в древността хората са го познавали и използвали не само като храна, но и като средство за разкрасяване и лекарство....

Нарът е полезен плод

Научно е доказано, че сокът от нар запазва всички лечебни вещества на плода и затова е много полезен. Всъщност на кого и на какво той помага? Например, лекарите го препоръчват за лечение на анемия, ат...

Бутрак – лечебни свойства

Бутракът (Bidens tripartita L) е плевел. Той е едногодишно тревисто растение с височина до 80 см, право цилиндрично стъбло, зелено или малко червеникаво. Листата са къси, с дръжки, дълбоко триразделни...

Начало