Диетични рецепти » Повдигнете тонуса си с плодове

 Повдигнете тонуса си с плодове

Със сигурност ще бъдете по-здрави, по-жизнени и по-доволни от живота, ако поне веднъж дневно изяждате в прясно състояние или изпивате чаша сок от някой от безценните дарове на природата.

Ананаси

Съдържат ензима бромелин, полезни витамини и минерални соли, благодарение на които болките в ларинкса и гърлото изчезват бързо.

Ябълки

Подмладяват и активизират стомашно-чревния тракт.

Банани

Съдържат два пъти повече минерални соли от останалите плодове. Наличието на много селен в тях гарантира красотата на кожата и повишава съпротивителните сили на организма.

Моркови

Въглехидратите, намиращи се в тези зеленчуци, ни доставят огромно количество енергия, а витамините А и В освежават тена, правят кожата нежна и блестяща.

Пъпеши

Вкусни и нискокалорични, те са истински приятели на стройния силует. В тях има много полезни вещества, на първо място ензими, активизиращи дейността на бъбреците.

Портокали

Огромното количество витамин С, което съдържат, укрепва артериите и капилярите. Портокаловият сок е незаменим за закуска през зимата, защото ни пази от атаките на студа.

Грозде

Пречиства черния дроб от токсини, стимулира бъбреците да отделят повече течности, успокоява нервната система.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Всяка болест има билка в различен цвят

Жълто и оранжево - за стомаха Всички билки с жълти или оранжеви цветове са подходящи при заболявания на органи, които се асоциират с жълтия или оранжевия цвят. Те лекуват болести на черния дроб, ...

Хранене при бъбречна недостатъчност

Диетолечението се налага, когато креатинониновият клирънс спадне под 60 мл./мин и креатининът се увеличи над 200 микромол/литър. То включва контрол на приеманата вода, натрий, калий, калций, фосфор, б...

Менюто на Адам

Дори през ученическите си години да сте били съвсем наясно с таблицата на Менделеев, сега едва ли сте в състояние да изброите всички полезни за тонуса, либидото и добрата ви форма микроелементи и амин...

15 продукта срещу рака

Учените непрекъснато откриват нови продукти, предпазващи от рака. При това те са обикновени и лесно се приготвят. „Провокаторите” за появата на раковите образувания са може би много на брой, но и до...

Начало