Диетични рецепти » Как да се лекуваме с глина

 Как да се лекуваме с глина

Глината отдавна се използва като лечебно средство както за компреси и промивки, така и вътрешно. Вътрешната употреба на глината води до ефективно изчистване на организма. Тя обира токсините, гнилостните бактерии , излишните киселини и ги извежда изцвън организма. Освен това глината осигурява на организма мчинералните соли, които не му достигат, като ги набавя в оптимални дози. За вътрешния прием трябва да си набавите чиста мазна глина без примеси от пясък и други отломъчета. Добре е глината да се използва, когато е взета като цялостен къс. Този глинен, нека го наречем брикет, трябва да се разбие на неголеми парчмета, които след това се раздробяват в хаванче до прах, колкото се може по-ситна. Полученият прах се пресява през сито, за да се отстранят и най-миниатюрните примеси.
Готовият чист прах се отставя на слънце (все още го има), след което е готов за употреба.

При вътрешния прием глината се разтваря във вода. Вместо вода може да се използва настойка от мента или друга лечебна билка, но задължително без захар. Не бива да се разтваря глиненият прах в мляко или кафе.

Разреденият глинен прах се пие бавно и на малки глътки, а не наведнъж. Не използвайте за разбъркване метална лъжичка. .. Количеството на приеманата вътрешно глина се регулира в зависимост от потребностите на организма. Ако в началото на приема на глинения прах се появи запек, значи страдате от заболяване на стромашно-чревния тракт. При слаб стомах отначало се пие вода с добавяне на немного глина. След като организмът привикне, може да се пиема по 1/2 ч. л., после – по една пълна лъжичка, докато постепенно дозата се доведе до 2 ч. л. глина на ден, разтворена във вода. Тази порция може да се приеме веднага или постепенно през целия ден.
Който се нуждае особено от възстановяване на здравето, може да увеличи дозата на приема от 2 на 4 ч. л. на ден. Приемат се по 2 ч. л. сутрин и 2 ч. л. – вечер преди сън. А на сутринта глината, разредена с вода, се пие на гладно.

След приема не бива да се яде много. Закуската трябва да бъде много лека.

Който предпочита глиненият прах в сух вид, трябва да сложи в устата си неголямо късче глина, да я разтвори там и после да я преглътне, като пийне немного вода.
Приета по този начин, глината щге помвогне не само за подобряване на здравете, но ще укрепи зъбите ви и ще подобри храносмилането.
Лечението с глина понякога продължава няколбко месеца или дори цяла тгодина. Добре е да се правят почивки, за на не привикне стомахът към нея. Например приемае глинения прах 21 дни, а посдле 10 дни почивате.
Понякога в началото на лечението може да забележите, че самочувствието ви се влошава и болестта ви се обостря. Това не трябва да ви безпокои. Ако вътрешният прием на глината се съпровожда с болки или неприятни усещания, се препоръчва да я подържите по-дълго на слънце тогава се понася по-леко.

Кога и как

• При ангина се препоръчва да се разтвори в чаша вода 1 ч. л. глинен прах, да се оплакне с разтвора гърлото и да се пие по няколко глътки от глинената вода на всеки час или да се дъвчи през деня късче глина заедно с резенчета лимон.

• При инфекциозни болести е полезно да се пие глинена вода по 1 ч. на всеки половин час. Прониквайте в клетките на организма, глинената вода отстранява причинителите на болестта.

• Приемът на глинената вода премахва киселините.

• Кашлицата се успокоява с дъвчене на късче глина.

• Умората (мускулна, емоционална, умствена) води до намаляване на червените кръвни телца и изтощава организма. Приемът на 1-2 с. л. глина вътрешно подобрява кръвообръщението и премахва умората.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

И динята лекува!

Динята ( Cucumis citrullus vulgaris ) идва от тропическите области на Африка. Там все още в пустинята Намиб и полупустинята Калахари се срещат нейни диворастящи форми. Но култивирането и отглеждането ...

Целината – природен стимулатор

У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...

Наблегнете на дюлите и тиквите

Тези есенни плодове, не толкова популярни като ябълките или гроздето, се оказват ценен източник на куп полезни витамини и минерали. Дюли Изключително богати на пектин, те засищат светкавичн...

Хранене при бъбречна недостатъчност

Диетолечението се налага, когато креатинониновият клирънс спадне под 60 мл./мин и креатининът се увеличи над 200 микромол/литър. То включва контрол на приеманата вода, натрий, калий, калций, фосфор, б...

Начало