Диетични рецепти » Как отслабват италианките?

 Как отслабват италианките?

Макарони от твърди сортове пшеница, засищат, но не трупат килограми. Те съдържат въглехидрати, стимулиращи преработката на серотонина, хормонът, който оказва успокояващо действие и регулира моториката на стомашно-чревният тракт.

Индекс на понижение

Спагетите (пастата) имат достатъчно нисък гликемичен индекс, който не предизвиква рязко повишение на нивото на захарта в кръвта, благодарение на тези сложни въглехидрати, които съдържа, а енергичния запас се запазва дълго. Това е много важно, ако човек следи килограмите си.
Изследванията на италианските учени, изучавайки хранителните свойства на пастата, са доказали, че 85 г от нея подсигурява на възрастния организъм необходимите полезни вещества. Порция паста съдържа само 300 калории.

Ефектът

Понеже тази диета не предполага строги количествени ограничения, тя се понася леко. Може да трае цял живот. Изгубените килограми може никога да не върнат. Първата загуба на тегло зависи от първоначалните данни, примерно 1,5 кг на месец.
Ако човек непрекъснато се придържа към такова хранене, рискът от сърдечно-съдови заболявания се намалява два пъти, като се укрепва имунната система и се намалява вероятността от инфекции.

Всеки ден избирайте нова форма и цвят на пастата.

Натуралните оцветители (домат, спанак, къри) й придават пикантен вкус. Редувайки различни видове, ще установите, че отслабването по италиански е вкусно, изгодно и за дълго.

Тайната на прочутото al dente

Спазвайте златното правило при варенето на пастата – 10:100:1000 (10 г сол, 100 г паста, 1 л вода).
Посолете кипяща вода преди да поставите макароните. Варете не повече от 5-6 минути. Може да ви се стори, че са сурови, но истината е, че паста al dente ( в превод означава „на зъб”), в голяма степен стимулира работата на червата, а сложните въглехидрати се усвояват бавно. Това означава, че човек се наяжда бързо, но никога не пълнее.

Само твърди сортове пшеница

Редом до макароните в италианската диета са зеленчуците, плодовете, зърнените храни, зехтина, рибата и морепродуктите. Хлябът и месото са табу. Трябва да се пожертват и захарта (във всичките й видове), продуктите с консерванти (сосове, колбаси, пушени, осолени). Базовата храна може да се консумира във всякакви количества и във всякакви съчетания. В списъка на забранените продукти не влиза сухото червено вино (1 чаша на ден).

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Как да се лекуваме с глина

Глината отдавна се използва като лечебно средство както за компреси и промивки, така и вътрешно. Вътрешната употреба на глината води до ефективно изчистване на организма. Тя обира токсините, гнилостн...

Добри думи за лука

Можете дa не го обичате заради специфичния мирис и сълзотворния му ефект, но с нищо няма да промените факта, че навсякъде по света хората си хапват лук отдавна и не мислят да се отказват от този си на...

Всичко за подправките

Някога тe стрували колкото златото, приписвали им какви ли не свойства, консумирали ги по-скоро като лекарство, а не като средство за подобряване вкуса на ястията. Днес подправките са загубили магичес...

Отводняващи лекарства и хранене

Истина ли е, че при приемане на отводняващи средства е полезно да се ядат банани и картофи. Има ли изобщо някакви подобни препоръки за диета по време на приемане на лекарства? Отводняващите препа...

Начало