Диетични рецепти » Не ми се яде сутрин

 Не ми се яде сутрин

Само при мисълта за храна сутрин ви се повдига.
Можете да поемате единствено кафе. И в резултат ужасно огладнявате точно час преди обяд.

Длъжни ли сте да закусвате?

Да, след нощното гладуване организмът не е зареден с енергия и фукционира забавено. Мозъкът също. Способността ви за концентрация намалява, забравяте елементарни неща, вие ви се свят. Идеалното решение: напитка (топла или студена) за хидратиране, млечен продукт за калций, хляб или овесени ядки за енергия, плод за фибри и витамини. И десет бадема, за да компенсират недостига на магнезий.

Нормално ли е да не сте гладни сутрин?

Да. Мозъкът е програмиран да подаде сигнал за глад около 45 минути след събуждането. (Времето, необходимо на първобитния човек, за да убие някой мамут.) А за нас - да се погрижим за тялото си (душ, прическа, грим).

Ако и след час пак не сте гладни

Възбудете апетита си. Направете си ароматен плодов чай, препечете си филийки... Апетитът идва с яденето.

От закуската се пълнее

Не. Когато се храните сутрин, калориите се разпределят и изразходват през целия ден, без да се натрупват тлъстини. Освен това сутрешната закуска намалява чувството за глад на обяд.

Автор: д-р Анета Стойкова, диетолог

Представяме Ви:

Защо японките са красиви и стройни?

Японските жени живеят повече от всички други по света. Освен това те запазват през голяма част от живота си стройна фигура и свежа кожа, блестящи и гъсти коси. И всеки би се запитал как се удава на яп...

Грах изхвърля бъбречните камъни

Грахът е древно културно растение, известно от 4 в. преди н.е. Учените считат за негова родина Крим, Кавказ, Средна Азия и Иран. По тези места и днес се среща диворастящ грах. Вероятно той е бил култи...

Кехлибарът лекува

От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести...

Мушмулата - неподозираното лекарство

Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...

Начало