Кулинарни рецепти » Кетчуп с мед

 Кетчуп с мед

Продукти:

• 10 кг узрели домати
• 500 г захар
• 500 г мед
• 200 мл оцет
• 1/2 пакетче смлян черен пипер
• 1/2 пакетче смлян кимион
• сол на вкус
• стрита суха чубрица

Начин на приготвяне:

Смиламе доматите, като отстраняваме ципите и семките им. Варим ги на умерен огън, като бъркаме непрекъснато. В края на варенето прибавяме захарта и меда и продължаваме да бъркаме, за да не се карамелизират. Щом напълно се стопят, слагаме останалите съставки.

Разбъркваме, сваляме от огъня, наръсваме с чубрицата, пак разбъркваме и наливаме в бутилки. Затваряме бутилките и ги стерилизираме 10-15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало