Продукти:
• 3 кг зрели домати
• 10 червени чушки
• 10 глави лук
• 10 ябълки
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. черен пипер на зърна
• 1 с.л. мащерка
• 3 дафинови листа
• 50 г сол
• 150 г ситна захар
• 100 мл оцет
Начин на приготвяне:
Смесваме почистените зеленчуци, обелените ябълки, чесъна, черния пипер, мащерката, дафиновите листа и солта.
Сваряваме всичко, прекарваме го през цедка и прибавяме захарта и оцета и варим отново до нужната гъстота.
Наливаме кетчупа в бутилки и ги обръщаме с дъното нагоре да се охладят.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...