Продукти:
• 3 кг чушки
• 3 кг патладжани
• 300 мл олио
• сол
Начин на приготвяне:
Опичаме и обелваме чушките и патладжаните. Прекарваме ги през месомелачка и посоляваме на вкус. Сгорещяваме олиото и сипваме в него пюрето. Пържим при непрекъснато бъркане, докато сместа започне да се отделя от тавата.
Разпределяме изстиналото пюре в малки бурканчета и наливаме отгоре по 2 пръста запържено и охладено олио. Затваряме херметически, но не стелиризираме.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...