Кулинарни рецепти » Пастет от гъби

 Пастет от гъби

Продукти:

• 200 г манатарки
• 300 г печурки
• 200 г припънки
• 2 главички лук
• 3 скилидки чесън
• 5 с.л. олио
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олиото ситно нарязаните лук и чесън. Прибавяме ситно нарязаните гъби, посоляваме и подправяме на вкус с лимонов сок и черен пипер.

Варим, докато се изпари водата. Разпределяме готовия пастет в буркани, затваряме и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало