Кулинарни рецепти » Зеленчуков пастет

 Зеленчуков пастет

Продукти:

• 3-4 едри патладжана
• 5 домата
• 4 малки тиквички
• 4 месести капии
• 2-4 глави чесън
• 2 малки глави лук
• 1 връзка магданоз
• олио, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните и пиперките, след което ги обелваме. Нарязваме тиквичките на кръгчета, сваряваме ги в подсолена вода и оставяме да се отцедят. Обелваме лука, нарязваме го на колелца и го изпичаме на скара от двете страни.

Всички зеленчуците изсипваме в дълбок съд и обработваме с пасатор до гладка смес. Овкусяваме със счукания със сол чесън, олиото и оцета. Варим на тих огън, докато сместа се посгъсти. Накрая поръсваме магданоза, пак пасираме, изсипваме в бурканчета и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало