Продукти за 12 бирени бутилки:
• 6 кг домати
• 12 аспирина
• 100 мл олио
• сол
Начин на приготвяне:
Измитите и подсушени домати смиламе с месомелачка, посоляваме на вкус и поръсваме със счукания аспирин. Разбъркваме добре сместа и пълним с нея шишетата.
Оставяме ги да престоят 1 нощ и на сутринта доливаме по 2 см олио. Затваряме бутилките и ги държим на студено.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...