Продукти:
• 1 кг зелени домати
• 500 г червени чушки
• 2 глави лук
• 1 по-едра глава чесън
• 500 г червени домати
• 1 връзка магданоз
• 100 мл олио
• 1 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• 2 дафинови листа
• 1 щипка лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, попарваме ги с вряла вода, обелваме и нарязваме на парченца. Опичаме, почистваме и нарязваме чушките на парчета. Изсипваме в тава доматите и чушките, прибавяме ситно нарязания лук и олиото и варим на умерен огън, като бъркаме, докато зеленчуците напълно омекнат.
Прибавяме обелените и ситно нарязани червени домати, наситнения чесън, дафиновите листа и варим всичк, като бъркаме непрекъснато, още 20 минути. Подправяме със захарта и магданоза и насипваме пюрето в бурканчета. Затваряме ги и стерилизираме 40 минути.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...