Кулинарни рецепти » Кетчуп с лук

 Кетчуп с лук

Продукти:

• 10 кг червени домати
• 3 кг лук
• 2 л винен оцет
• 300 г захар
• 100 г горчица
• 25 г сол
• 100 г червен пипер
• 25-30 зърна черен пипер
• индийско орехче

Начин на приготвяне:

Почистваме доматите и лука, смиламе ги с машинката за месо и ги задушаваме 30 мин на тих огън. Към полученото пюре прибавяме оцета и захарта и варим още 30 мин, докато се сгъсти напълно.

Сваляме от огъня и добавяме горчицата, червения пипер смлените зърна черен пипер, настъргано индийско орехче и солта. Разбъркваме и след като кетчупа изстине напълно, го насипваме в бурканчета или бутилки и стерилизираме 30 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало