Кулинарни рецепти » Кетчуп с лук

 Кетчуп с лук

Продукти:

• 10 кг червени домати
• 3 кг лук
• 2 л винен оцет
• 300 г захар
• 100 г горчица
• 25 г сол
• 100 г червен пипер
• 25-30 зърна черен пипер
• индийско орехче

Начин на приготвяне:

Почистваме доматите и лука, смиламе ги с машинката за месо и ги задушаваме 30 мин на тих огън. Към полученото пюре прибавяме оцета и захарта и варим още 30 мин, докато се сгъсти напълно.

Сваляме от огъня и добавяме горчицата, червения пипер смлените зърна черен пипер, настъргано индийско орехче и солта. Разбъркваме и след като кетчупа изстине напълно, го насипваме в бурканчета или бутилки и стерилизираме 30 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало