Кулинарни рецепти » Балкански кетчуп

 Балкански кетчуп

Продукти:

• 10 кг домати
• 1,5 ч.ч. захар
• 1 пълна к.ч. сол
• 1 непълна к.ч. оцет
• 1 с.л. лимонова киселина
• 1 с.л. смлян кимион
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. чубрица
• 1 ч.л. канела
• 3 щипки риган
• 3 щипки самардала
• 3 щипки копър

Начин на приготвяне:

Настъргваме доматите, слагаме ги в дълбок съд и варим, докато почнат да се сгъстяват като пюре. Прибавяме захарта, солта, оцета, лимонената киселина, размита в студена вода, и подправките.

Объркваме всичко добре и оставяме да поври 15 мин. Разпределяме в малки бурканчета и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало