Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 кг чушки
• 2 кг домати
• 2-3 връзки копър
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги още топли и ги пасираме. Опичаме доматите, обелваме ги и заедно с опечените, обелени и почистени чушки, ги смиламе в машинка за месо.
Смесваме пюретата, подправяме с наситнен копър и сол, разливаме в бурканчета, които затваряме и стерилизираме 6 минути.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...