Кулинарни рецепти » Салца от пиперки

 Салца от пиперки

Продукти:

• 10 кг месести червени пиперки
• 1 1/4 ч.ч. сол
• 2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Пиперките се измиват и се почистват от семките. Нарязват се по дължина на две парчета и се поставят в емайлиран съд. Заливат се с 2-3 ч.ч. вода, прибавя се солта и се задушават до омекване.

Пасират се, за да станат на пюре, и се варят до сгъстяване. Съдът се оттегля от огъня, прибавя се олиото, разбърква се добре и се насипва в сухи буркани. Отгоре се долива малко олио.

Бурканите се затварят и се обръщат с капачките надолу. След 24 ч се прибират на хладно.

Автор: Димка Иванова

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало